2016年职称英语综合A级全真模拟冲刺题【五】

时间:2016-03-19  来源:大考吧  

  第1部分:词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分)

  下面每个句子中均有1个词或短语划有横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。

  1. The rules are too rigid to allow for human error.

  A. inflexible B. general C. complex D. direct

  2. This species has nearly died out because its habitat is being destroyed.

  A. turned dead B. passed by C. carried away D. become extinct

  3. The contract between the two companies will expire soon.

  A. shorten B. end C. start D. resume

  4. Three world-class tennis players came to content for this title.

  A. argue B. claim C. wish D. compete

  5. The methods of communication used during the war were primitive.

  A. simple B. reliable C. effective D. alternative

  6. Respect for life is a cardinal principle of the law.

  A. moral B. regular C. fundamental D. hard

  7. The drinking water has became contaminated with lead.

  A. polluted B. treated C. tested D. corrupted

  8. Come out, or I’ll bust the door down.

  A. shut B. set C. break D. beat

  9. She shed a few tears at her daughter’s wedding.

  A. wiped B. injected C. produced D. removed

  10. They didn’t seem to appreciate the magnitude of the problem.

  A. existence B. importance C. cause D. situation

  11. The tower remains intact ever after two hundred years.

  A. unknown B. unusual C. undamaged D. unstable

  12. Many experts remain skeptical about his claims.

  A. doubtful B. untouched C. certain D. silent

  13. The proposal was endorsed the majority of members.

  A. rejected B. submitted C. considered D. approved

  14. Rumors began to circulate about his financial problems.

  A. send B. spread C. hear D. confirm

  15. The police will need to keep a wary eye on this area of town.

  A. naked B. cautious C. blind D. private

  参考答案: 1.A 2.D 3.B 4.D 5.A 6.C 7.A 8.C 9.C 10.B 11.C 12.A 13.D 14.B 15.B

CopyRight © 2009-2016 大考吧 版权所有